Reporter.ee: lumelaviini alt pääsenud eestlased tänavad õnne

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelaviin.
Lumelaviin. Foto: Reuters.

Kaks Eesti lumelaudurit ja mäesuusataja jäid eile Lõuna-Austria Alpides väljaspool rada sõites lumelaviini alla, kuid pääsesid imekombel vigastusteta.

37-aastane Ivo Musting on suusatamise ja lumelauasõiduga tegelenud juba üle 10 aasta. Siiski usub Ivo, et just puhas õnn oli see, mis tema koos kahe kaaslasega lumelaviinist elusana välja aitas, vahendas Reporter.ee videolõik.

«See oli selline varjus olev nõlv, kus oli väga hea lumi,» kirjeldas Musting. «Me olime seda juba korra äärt mööda rahulikult testinud ja tundus, et kõik on OK. Kui läksime teist korda natuke julgemalt peale, siis kogu see sein hakkas ühel ajal liikuma. Meie õnn oli see, et me olime sama seina ülemises otsas ja kogu see suurem mass läks meie ees.»

Kuigi laskuma läksid mehed ettevalmistatult ja kõigil oli turvavarustus kaasas, tunnistab Musting, et oleks tulnud olla palju ettevaatlikum.

«Kõige suurem viga oli see, et sellistes oludes ei tohiks mitte mingil juhul minna nõlvadele, mis on järsem kui 45 kraadi,» selgitas lumelaudur. «See oli umbes 60 kraadi ja see oligi see viga, mis me tegime.»

Meestel õnnestus end ise lume alt välja kaevata ning ükski neist vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles