Koolilapsi vedanud bussil kukkus roolivarras küljest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Teisipäeva hommikul kukkus lapsi Kärla kooli vedavalt bussil ära roolivarras. Õnneks juhtus see peaaegu seisval bussil ning ükski laps ohtu ei sattunud.

«Roolivarras on oma ehituselt detail, mis tehniliselt korras sõidukil ei tohi mitte mingil juhul lahti ühenduda. Kui see juhtub, olenemata kas tegemist on sileda või konarliku teega, ei ole tegemist tehniliselt korras sõidukiga, sh bussiga,» ütles Oma Saarele autoregistrikeskuse tehnoosakonna ülevaatuse talituse juhataja Karmo Uusmaa.

Ajalehe andmetel oli Kärla põhikooli lapsi vedav koolibuss oma esimese sõidu juba ära teinud ning Sauvere lapsed Kärlal maha pannud, suundudes seejärel Kuuse külla, et ka sealsed lapsed kooli toimetada.

Buss sõitis Kuuse külas olevale platsile, hakkas ringi keeramiseks tagurdama ning tahtis hakata sõitma kooli poole, et lapsi peale võtta. Kohalt minema buss aga enam ei saanud. Kui bussijuht olukorda kontrollis, nägi ta, et roolivarras on ära kukkunud.

Oma Saarega vestelnud lapsevanem sõnas, et kui taoline asi juhtunuks maanteel, võinuks õnnetusel olla kurvad tagajärjed. «Kas nende busside tehnilist seisukorda siis keegi ei jälgi?» küsis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles