Lastekodulaste ja erihooldekodu elanike elutingimused paranevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikemõisa väikelastekodu.
Väikemõisa väikelastekodu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus kinnitas tänasel istungil riiklike hoolekandeasutuste reorganiseerimise investeeringute kava, mille alusel rajatakse olemasolevate asutuste asemele uued peremajad lastele ning psüühiliste erivajadusega inimestele.

Kava kinnitamisega saab hakata uute hoonete ehitamiseks kasutama Euroopa Regionaalarengu Fondist (ERF) saadavat 490 miljonit krooni.

Plaanis on ehitada lastele 23 uut peremaja ning psüühiliste erivajadusega inimestele 56 uut pere- ja tegelusmaja, sest praegused hooned ei vasta tänapäeva nõuetele. Ehitatavad peremajad on 8-10-kohalised.

«Uued ehitatavad peremajad ja tegelusmajad parandavad oluliselt elamistingimusi. Ühtlasi avarduvad ka võimalused osaleda aktiivsemalt ühiskonna- ja tööelus. Uus turvaline elukeskkond aitab tulevaste peremajade elanikel paremini hakkama saada,» arvas sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Riiklike asenduskodude reorganiseerimiseks kulub 143,9 miljonit krooni ja erihooldekodude reorganiseerimiseks on 346,1 miljonit krooni. Riigi omaosalus on kokku 86 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles