Sauel asuva Nõlvaku lasteaia juhataja Merle Permi sõnul oli liginullenergiahoone ehitusel eesmärgiks kasutada võimalikult palju päikeseenergiat, saavutada võimalikult väike välispiirete soojusjuhtivus ja suur õhutihedus.
Sauel asuva Nõlvaku lasteaia juhataja Merle Permi sõnul oli liginullenergiahoone ehitusel eesmärgiks kasutada võimalikult palju päikeseenergiat, saavutada võimalikult väike välispiirete soojusjuhtivus ja suur õhutihedus. Foto: Liis Treimann

Majandusministeeriumi värske määruse eelnõu sätestab esimest korda liginullenergiahoone ehituse normid. Nende järgi peab tulevikus ehitatavate majade energiatarve olema kolm ja pool korda väiksem kui praegu lubatud. Seni on uute normide järgi ehitamine olnud pigem inseneride ja arhitektide hirmuunenägude osa ja uudne ehitustehnoloogia jäänud üksikute asjatundjate pärusmaaks. Enamik inimesi eelistab aga oma eramu ehitada ikka nii, nagu aastakümneid kombeks on olnud – materjalist, mis parasjagu õnnestub kõige soodsama hinnaga kätte saada.

Kommentaarid
Copy