Peaprokurör: kunagi pole nii palju kuritegusid välja selgitatud

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi peaprokurör Norman Aas.
Riigi peaprokurör Norman Aas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigi peaprokurör Norman Aasa sõnul oli möödunud aasta töine nii Eesti prokuratuuri kui ka laiemalt Eesti õigussüsteemi jaoks.




«Eelmine aasta läheb kindlasti ajalukku selles mõttes, et mitte kunagi varem ei ole Eestis nii palju kuritegusid välja selgitatud ja lõpuks neid kohtu ette saadetud,» vahendavad

ERR Uudised

Aasa sõnu ETV saates Terevisoon.

«Kui keskmiselt pandi eelmine aasta toime natuke üle 50 000 kuriteo, siis mingil kujul prokuratuuri poolt lahenduse said 26 000 ning natuke rohkem, nii et üle poolte. Samas on see väga suur arv tegelikult kui võtta, et 26 000 kuritegu terve aasta peale, see teeb ühe päeva peale suure hulga,» rääkis Aas.

«Kindlasti jääb eelmisest aastast meelde, et prokuratuur ja teatud uurimisasutused töötasid pideva avalikkuse tähelepanu all, küll tõstsid seda tähelepanu üles konkreetsed kriminaalasjad, nagu riigireetmise juhtum. Aga kindlasti ka meedia ja poliitikud, kes väga palju meie tegevusele tähelepanu pöörasid, eelkõige teatud korruptsioonijuhtumite uurimisele,» rääkis peaprokurör.

«Eelmine aasta on kindlasti olnud meeldejääv seetõttu, et meie tegevus on tõusnud poliitiliste debattide objektiks, on esitatud riigikogus mitmeid arupärimisi, on toimunud mitmeid pressikonverentse nendel teemadel ja see kindlasti jääb eelmisest aastast meelde ja on teatud teetähis meie töös.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles