Afganistanis hukkus pulmapeol korraldatud suitsiidirünnakus 23 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani mehed.
Afganistani mehed. Foto: SCANPIX

Põhja-Afganistanis mõjuka seadusandja tütre pulmas toimunud suitsiidirünnaku ohvrite arv tõusis 23-ni, hukkunute seas on ka parlamendisaadik ise, teatasid ametivõimud täna.

Jalgsi liikunud ründaja õhkis Afganistani seadusandja tütre pulmas Aybakis, mis asub suhteliselt rahulikus Samangani provintsis, ütles provintsi valitsuse pressiesindaja Sediq Azizi AFP-le.

Afganistani presidendi Hamid Karzai kantselei avalduse kohaselt hukkus 23 inimest ja umbes 60 sai vigastada.

«Hukkunute seas on parlamendisaadik Ahmad Khan ja Samangani luureülem,» ütles ta.

Põhja-Afganistani julgeolekujõudude pressiesindaja ütles, et surma sai 22 ja vigastada üle 100 inimese. Pulmakülaliste seas oli mitu kõrget valitsusametnikku.

Ründaja embas seadusandjat ja õhkis siis oma keha külge kinnitatud lõhkeained, ütles Põhja-Afganistani julgeolekujõudude pressiesindaja Lal Mohammad Ahmadzai.

Usbekk Ahmad Khan oli seadusandja ja endine omakaitseväeülem ning ta oli Afganistanis aastakümneid möllanud konfliktis komandörina teeninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles