Ettevõtjad taotlevad linnalt seitse miljonit krooni stardiabi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ettevõtlustoetuste taotlemise esimeses voorus laekus üle saja taotluse kogusummas üle seitsme miljoni krooni.


Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul olid stardiabi taotlejad tänavu veelgi aktiivsemad kui eelmisel ja üle-eelmisel aastal vahendas Raepress. Eelmise aasta esimese vooruga võrreldes oli taotlusi ligi 35 protsenti rohkem. Ligi 70 protsenti taotlustest laekus äri- ja isikuteenuseid pakkuvatelt ettevõtetelt.

Endiselt oli taotlejate seas rohkesti iluteenuseid osutavaid ettevõtteid, samuti oli palju ettevõtteid IT ja reklaami ning multimeedia teenuse osutajate hulgast.

«Esile võib tõsta tootmisettevõtetelt tulnud taotluste osakaalu suurenemist kuni 15 protsendini taotlustest. Huvitavamad projektid on juveelitoodete valmistajatel, ehitusmaterjalide tootjal ning toiduaineid tootval ettevõttel, samuti oli üks taotlus biotehnoloogia valdkonnast,» rääkis Mutli.

Tallinna Ettevõtlusameti käesoleva aasta esimesse ettevõtlustoetuste taotlusvooru laekus kokku 104 taotlust, sealhulgas 84 stardiabi taotlust, viis täiendusõppe toetuse taotlust, viis praktikajuhendaja toetuse taotlust, neli patenditoetuse taotlust ja kuus uute töökohtade loomise toetuse taotlust.

Stardiabitaotlejate rahastamise otsused tehakse 30 tööpäeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles