IT Kolledž alustab Gruusia valitsuse IT-juhtide koolitamist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutiklass.
Arvutiklass. Foto: Margus Ansu

IT Kolledžisse saabuvad Gruusia valitsuse haldusalas töötavad IT-spetsialistid, keda hakatakse koolitama küberkaitse turvalisuse alal.

Täna saabub IT Kolledžisse Gruusia ministeeriumite ja riiklike ettevõtete infotehnoloogia spetsialistidest koosnev koolitusgrupp, kes läbivad nelja nädalaga küberkaitse oskuste omandamiseks koolitusprogrammi.

Kevadel Gruusias toimunud kohtumisel sõlmisid IT Kolledži rektor Tiit Roosmaa ja sealse haridus- ja teadusministeeriumi esindajad kokkuleppe valitsuse IT-juhtide IT infrastruktuuri turvamise ja käideldavuse alaseks koolitamiseks.

Esimese kahenädalase õppesessiooni viivad Eestis läbi Clarified Security OÜ-st Mehis Hakkaja meeskonnaga ja IT Kolledži õppejõud Margus Ernits. Koolitatavad saavad väljaõppe võrkude ja IT süsteemide turvatestimise alustest ning infrastruktuuri teenuste kaitsest ja turvamisest.

Teine koolitustsükkel IT turvapoliitikate ning arvutivõrkude käideldavuse ja turvalisuse teemadel toimub Gruusias, mida viivad läbi IT Kolledži õppejõud Paul Leis ja Truls T. Ringkjob.

IT Kolledž sai koostööettepaneku tänu Eesti IT-spetsialistide rahvusvaheliselt tunnustatud küberkaitse alasele mainele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles