Politsei sai Pilistveres relvaga vehkinud noormehega kontakti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilistvere.
Pilistvere. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaal Pilistveres möödunud nädalal relvataolise esemega Eestisse leerilaagrisse tulnud Soome noori ähvardanud noormees on politseile teada. Esialgu pole teda veel kinni peetud.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin teatas äsja, et politsei sai kahtlusalusega kontakti. Lepiti kokku aeg ja koht, kuhu kahekümnendates eluaastates noormees ilmub, et kuulata ta üle ning teha ära vajalikud menetlustoimingud. Kas menetlustoiminguks võib olla vahistamine, seda otsustab prokurör.

Varasem info:

Kohapealt kinnitati Postimehele, et ähvardaja ei ole kohalik ning elab kaugemal. Küll aga on teda külas korda rikkumas nähtud ka varem. Kinnitamata andmetel puudub noormehel ka relvakandmise luba.

Lõuna ringkonnaprokurör Merike Tikk märkis, et kriminaalmenetlust on alustatud karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

«Sündmuse asjaolude uurimine käib aktiivselt. Hetkel toimub kannatanute ja tunnistajate ülekuulamine,» täpsustas prokurör.

Ähvardamises kahtlustatav isik on kindlaks tehtud, kuid teda ei ole praegu kinni peetud, lisas prokurör. Ühtlasi soovitas prokuratuur mitte rutata hinnangute andmisega, sest kõik asjaolud, kaasa arvatud tunnistajate ütlused, tuleb menetluse käigus üle kontrollida.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin märkis, et sündmus on üsna värske ning aktiivne informatsiooni kogumine alles käib. Millise relvaga või relvataolise esemega kuriteos kahtlustatav vehkis ning väidetavalt õhku tulistas, pole esialgu teada. Samuti ei täpsustanud Merzin, kas kahtlusalusel on relvaluba. On tegemist jahimehe või sõjaväelise organisatsiooni liikmega, esialgu samuti ei avaldata.

Esialgsetel andmetel ähvardas alkoholijoobes mees Viljandimaal Pilistveres 12. juuli õhtul kella 21 paiku Soome leerilaagri rühmajuhte relvataolise esemega ja tulistas õhku.

Pilistvere koguduse õpetaja Hermann Kalmus ütles, et kirikul on soomlastega väga hea koostöö juba ammusest ajast. Taolisi nädala pikkusi leerilaagreid on Põhja-Viljandimaal korraldatud juba kaheksa aastat.

Ühtegi ebameeldivat vahejuhtumit pole seni laagrilistega aset leidnud, kuid möödunudneljapäevane oli noorte jaoks šokk, tõdes vaimulik. Kolm 17-aastast noort, keda otseselt ähvardati, sõitsid koju. Lisaks nendele lahkus veel kolm leerilaagris osalenut. Ülejäänud jäid esialgu Pilistverre.

Vaimulik ei välistanud, et vägivaldne vahejuhtum võib hakata head koostööd Soome kogudustega tulevikus häirima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles