Mustika põlengu põhjuste uurimiseks alustati kriminaalmenetlust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud Mustika keskus.
Põlenud Mustika keskus. Foto: Liis Treimann.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas Mustika Keskuse põlengu põhjuste väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb asja rikkumist või hävitamist ettevaatamatusest.

Prefektuuri pressinõunik Maria-Elisa Rannajõe kinnitas Postimees.ee’le, et menetlust alustati täna.

Rannajõe lisas, et menetlust oli vaja algatada selleks, et põlengu tekkepõhjused välja uurida. Tema sõnul ei ole ekspertiisi võimalik menetlusväliselt teha.

Põhja-Eesti päästekeskuse avalike suhete osakonna juhataja Peeter Randoja ütles täna Postimees.ee’le, et päästjatel oli väga raske täpselt kindlaks teha, kuidas keskuse tuletõrjehäire ja kustutussüsteem töötasid, sest põleng levis väga kiiresti.

Samas lisas Randoja, et on põhjust arvata, et keskuse kustutussüsteem õigel ajal tööle ei hakanud.

Kui uurimine peaks tuvastama, et põlengu põhjustas kellegi ettevaatamatus, võib süüdimõistmisel selle eest karistada rahatrahvi või kuni aastase vangistusega.

Eile varahommikul süttisid Tallinnas Tammsaare teel Mustika kaubanduskeskuse laoruumid, põleng levis ka müügisaalidesse ning tulekahju tagajärjel varises sisse suur osa keskuse katusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles