Mustika keskuse taastamistööd käivad ööpäev läbi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

Eile põlenud Mustika keskuses käib nii öösel kui päeval vilgas tegevus, sest omanikud ja rentnikud tahavad keskuse võimalikult kiiresti taas korda saada.


«Kuna elektrisüsteem sai tules kõvasti kannatada, on praegu veetud ajutised elektriliinid, et rentnikud näeksid oma vara välja kolida,» ütles Mustika keskuse juht Valentina Liinsoo Postimees.ee'le.

See nädal ongi tema sõnul pühendatud kolimisele ning töö käib nii öösel kui päeval. «Niipea, kui rentnikud on oma vara ära viinud, hakkavad ehitusfirmad kohe elektri- ventilatsiooni- ja muid süsteeme taastama ning remonti tegema,» lausus Liinsoo.

Keskuse juht kiitis rentnikke, kes töötavad ka öösiti, et kiiremini asjaga ühele poole saada. «Keskus on meil praegu ööpäev läbi lahti ja kõik muudkui sebivad. Me ju tahame kõik võimalikult kiiresti jälle kauplemist alustada,» lisas ta.

Liinsoo sõnul on pöördumatult hävinud keskuse see osa, kus asusid elektroonikakauplus ONOFF ja arvutisalong Enter. «ONOFFi osa on jah selline, et see tuleb buldooseriga puhtaks lükata ja uuesti üles ehitada. Aga see on vaid umbes 2000 ruutmeetrit Mustika keskuse 28 000 kogupinnast. Ülejäänud osad vajavad süsteemide taastamist ja remonti, et tahmast ja suitsulõhnast lahti saaks,» rääkis Liinsoo.

Ta jutustas, et kõik rentnikud loodavad, et remont saadakse kiiresti valmis ning nad võivad jälle oma ärid lahti teha. Arvutisalongile Enter, mille senine asukoht täiesti maha põles, lubas Liinsoo keskuses mõne teise pinna leida. ONOFFiga on tema sõnul keerulisem.

Ka mööblikauplus Masku, mille kohal eile katus sisse varises, saab ilmselt uue müügipinna. Masku soomlasest direktor Mika Liias ütles eile Postimees.ee'le, et vaatab uue kauplemiskoha järele ringi, kuid Liinsoo loodab, et Masku siiski keskusest minema ei koli. «Masku saab sama suure pinna keskuse teises tiivas ja loodetavasti tegutsevad nad siin edasi. Neil on siin ju sisse töötatud koht,» arvas keskuse juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles