Politsei pani Pilistveres soomlasi ähvardanud mehel käed raudu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei käerauad.
Politsei käerauad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud neljapäeval Viljandimaal Pilistveres relvataolise esemega Soomest pärit leerilaagri noori ähvardanud noormees saabus täna hommikul kokkulepitud ajaks Viljandi politseisse ning ta peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Viljandi politsei pidas täna hommikul kahtlustavana kinni 22-aastase noormehe, kes esialgsetel andmetel ähvardas möödunud nädalal Pilistveres noorukeid relvataolise esemega, vahendas Lõuna prefektuur.

Seni ei ole leidnud tõendamist väide, et noormees omaks või oleks noorte ähvardamisel kasutanud tulirelva. Samas ei välista politsei jätkuvalt ka seda võimalust ning uurimine selle väite kontrollimiseks jätkub.

«Käesoleval ajal vajab selles juhtumis veel tõsist kontrollimist relvataolise eseme olemasolu või selle kasutamine avaliku korra rikkumisel,» rääkis Lõuna prefektuuri politseimajor Veiko Järva.

Ta lisas samas, et ei soovi seada kahtluse alla juhtumi tõsidust, sest ähvardamine ja vägivalla kasutamine ei ole mingil juhul aktsepteeritav ning tekitab hirmu mitte ainult ohvrites, vaid laiemalt kogu ühiskonnas.

«Vahejuhtumit, kus üks intsidendis osalenu suutis politsei kontrolli alt väljuda ning põgeneda, analüüsitakse organisatsioonisiseselt ja järeldusi rakendatakse politsei töö parandamiseks,» lisas Järva.

Politsei on alustatud kriminaalmenetluse raames kuulanud üle mitmeid tunnistajaid. Juhtumi kohta on antud vastakaid ütlusi, mistõttu palub politsei kõigil, kes Pilistveres sündmuste käiku Pilistveres vahetult pealt nägid, kuid pole siiani politseiga vestelnud, võtta julgelt ühendust Viljandi politseiga telefonil 433 8947 või operatiivnumbril 110.

Kui kõnealune turvatunnet kõigutanud juhtum kõrvale jätta, on Pilistvere rahulik piirkond, kus kuritegevuse tase madal ning avaliku korra raske rikkumine äärmiselt ebatavaline ja harvaesinev erand, lisas politseimajor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles