Meremess kolis tänavu Saku Suurhalli

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata kriisiajale oli eile meremessile kalleid veesõidukeid imetlema tulnud nii vanu kui noori.
Vaatamata kriisiajale oli eile meremessile kalleid veesõidukeid imetlema tulnud nii vanu kui noori. Foto: Mihkel Maripuu

Erinevalt möödunud aastatest avas tänavune meremess Pirita tee äärse messikeskuse asemel uksed hoopis Rocca al Mare suurhallis.


Messi korraldava MTÜ Eesti Paat esindaja Sulev Paakspuu ütles, et kuna praegu on majanduslikult raske aeg, pole mõtet ka hiiglaslikust messist unistada.

Vaatamata varasemast veidi väiksemale ruumile on siiski väljas 80–90 veesõidukit, lisaks elektroonika, kalastustarbed, surfivarustus, koolitajad, päästevahendite ja muu varustuse müüjad. Paatidest on nagu äsja lõppenud Helsingi messilgi väljas rohkem väiksemaid ja käepärasemaid sõidukeid, mis kriisiajal rohkem kaubaks lähevad kui suured luksuskaatrid.

«Eks turg ja surutis selekteerivad tugevamad tegijad välja,» lausus Paakspuu. «Siin messil osalejad on need, kes vaatamata raskele ajale pinnale on jäänud.»

Paakspuu loodab ka oma puhkusele saadetud paadifirma Bellboat mõne aja pärast taas käivitada, palju sõltub messilt saadavatest tellimustest. Paadimess on kõikjal maailmas koht, kus saab veel teha tellimusi, kui on isu suveks paadiga veele saada.

Paakspuu sõnul polnud messihallis eile küll kriisi näha – rahvas oli juba lõunast kohal ja huvilisi jagus. Korraldaja sõnul annab seekordsele messile eeliseid ka soodne koht linnas.

Meremess

•    6.–8. märtsini Rocca al Mare suurhallis
•    Avatud laupäeval kella 10–18, pühapäeval 10–16.
•    Päevapilet 75 krooni, perepilet 150 (2 täiskasvanut ja vähemalt 1 laps), sooduspilet 50 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles