Veeteede amet keelas Ruhnu saarele bensiini vedamise

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katamaraan.
Katamaraan. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Veeteede amet saatis OÜ-le Väinamere Liinid kirja, milles teatas, et ei luba kiirkatamaraaniga Runö saarele tuua bensiini ja bensiiniautosid.

Enam kui kaks nädalat tagasi liikvele läinud jutud said kinnitust sel nädalal, mil veeteede amet saatis OÜ-le Väinamere Liinid kirja, milles teatas, et maikuust Pärnu–Ruhnu liinil sõitev kiirkatamaraan Runö ei tohi vedada bensiini ja bensiiniautosid, kirjutab Saarte Hääl.

Veeteede ameti välissuhete ja info osakonna juhataja Dan Heering sõnas, et peamine probleem seisneb asjaolus, et Runö ei vasta ohtliku lasti nõuetele ning on mõeldud peamiselt reisijate ja paari sõiduauto vedamiseks.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter rääkis, et olukord muudab elu Ruhnu saarel keeruliseks, kuid õnneks on saare peal veel kütusevarusid.

Lisaks on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga arutamisel võimalus organiseerida eraldi laev selle jaoks, et Ruhnu saart kütusega varustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles