Linlane: toetan täielikult ühissõidukitele eeliste andmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibussid Tallinnas.
Liinibussid Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Vastuseks Postimehe üleskutsele kirjutas Andrus Tamboom, et tema toetab täielikult ühistranspordile eeliste andmist Tallinnas.

Asjad liiguvad õiges suunas. Kahju, et liialt aeglaselt. Eralduvad sõidurajad oleks tulnud juba ammu maha joonida. Samuti tuleks ühistranspordiliine juurde luua.

Autode hulk Tallinnas on ebanormaalselt suur. Sõidukitest tulev saasta hulk halvendab elukeskonda. Enamuses autodes istub vaid üks inimene. Pole normaalne liigutada ühe inimese sõidutamiseks tonni või paari suurust massi. See on loodusressursi arutu raiskamine.

Kuigi ma pole valimistel Keskerakonna pooldaja, siis ühistranspordi arendamisel tegutsevad nad õiges suunas.

Ise sõidan töö ja kodu vahet aastaringselt juba aastaid rattaga. Varem oli päeva päevateekonna pikkus 25 kilomeetrit, pärast töökoha vahetust 12 kilomeetrit. Mõni nädal tagasi täitus kolm aastat tagasi ostetud rattal Tallinnas sõitmisest 10 000 kilomeetrit. Regulaarsest liikumisest tekkinud füüsiline vorm on muljetavaldav.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles