Eesti kaitsevägi sai täna uue maaväe ülema

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna andis maaväe senine ülem brigaadikindral Indrek Sirel pidulikul tseremoonial maaväe juhtimise üle kolonel Artur Tiganikule.

Kirde kaitseringkonna Tapa linnakus peetud tseremooniale olid üles rivistatud maaväe ja maaväe üksuste liputoimkonnad ning kaitseväe orkester. Kohale olid tulnud lisaks kaitseväe juhatajale Ühendkuningriigi suursaadik, maaväe üksuste ülemad ja –staabiülemad, Läti maaväe ülem, Leedu maaväe staabiülem, Briti-, Ameerika Ühendriikide- ja Soome kaitseataššeed.

«Suurima väeliigina mängib maavägi esmase iseseisva kaitsevõime tagamises peaosa,“» ütles tseremoonial peetud kõnes kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras. „«Brigaadikindral Indrek Sirel on seda vastutust auga kandnud ja ma olen kindel, et kolonel Artur Tiganik viib maaväe väljaõppe ja valmisoleku järgmisele tasemele.»

Kaitseväe juhataja lisas, et maavägi peab mõjuma Eesti inimestele usutavalt. „Eesti rahvas peab nägema ja uskuma, et meie riik on kaitstud,.

Piduliku tseremoonia lõpus andis kaitseväe juhataja brigaadikindral Sirelile üle ohvitserimõõga.

Kolonel Artur Tiganik (41) on lõpetanud Rjazani Kõrgema Õhudessantvägede Kooli, Balti Kaitsekolledžži vanemstaabiohvitseride kursuse ja kaitsnud magistrikraadi Ameerika Ühendriikide Sõjakolledžžis. 2009. aastast teenis ta maaväe staabiülemana.

Brigaadikindral Indrek Sirel jätkab teenistust NATO Brunssumi Ühendväejuhatuse (Allied Joint Force Command Brunssum) väljaõppeosakonna (J7) ülema ametikohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles