Prokurör ei taotle soomlasi ähvardanud mehe vahistamist

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäevane vahejuhtum leidis aset Pilistvere kiriku juures peateel.
Neljapäevane vahejuhtum leidis aset Pilistvere kiriku juures peateel. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna otsustas Lõuna ringkonnaprokurör Merike Tikk, et ei taotle möödunud nädalal Viljandimaal Pilistveres Soome leerilaagri noori ähvardanud noormehe vahistamist.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin ütles, et avaliku korra raskes rikkumises kahtlustatav 22-aastane noormees on nõus tegema politseiga koostööd. «Kuivõrd ta tuli ise politseijaoskonda kohale, pole põhjust arvata, et ta hakkaks edasisest uurimisest eemale hoidma,» märkis Merzin.

Noormehele kehtestati elukohast lahkumise keeld ning igasugune kodust kaugemal käimine tuleb kooskõlastada uurijatega.

Politsei käivitas kriminaalmenetluse 12. juulil, mil üks noormees ähvardas Viljandimaal Kõo vallas Pilistveres relvataolise esemega kohaliku koguduse juurde laagrisse saabunud alaealisi Soome noori. Jätkuvalt ei ole kinnitamist leidnud väide, et kuriteos kahtlustatav noormees ka tegelikult õhku tulistas, ehkki mõned on seda väitnud.

Möödunud neljapäeva õhtul kella 21 paiku aset leidnud vahejuhtumi järel saabus Pilistverre politsei. Teos kahtlustatav pandi esmalt politseiautosse, kuid esialgsetel andmetel algatasid tema vennad rüseluse, masina uks kangutati lahti ning noormehel õnnestus põgeneda.

Esmaspäeval, 16. juulil sai politsei kahtlusalusega telefonitsi kontakti ning pisut järele mõelnud ähvardaja lubas tulla politseijaoskonda. Eile ilmuski ta Viljandi politseijaoskonda ning ta peeti ööpäevaks kinni. Tema vahistamist kuni kuueks kuuks ei pidanud prokurör aga vajalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles