Sultsi kasiinosaarte projekt sai jälle liikuma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Sults Tallinna linnavolikogus.
Märt Sults Tallinna linnavolikogus. Foto: Mihkel Maripuu

2009. aastal algatatud kasiinosaarte detailplaneering liikus sammu võrra võidukale lõpule lähemale, kui riigi keskkonnaamet kiitis heaks keskkonnamõju.


«Planeering läheb nüüd loodetavasti augustikuus linnavalitsuse istungile vastuvõtmisele ja pärast seda linnavolikokku kinnitamisele. Arvan, et saan selle asja võibolla kuskil novembriks-detsembriks tehtud ja kui kõik hästi läheb, siis järgmisel suvel ehitus juba käib,» rääkis kasiinosaarte idee autor ja kogu asja eestvedaja Märt Sults.

«Meile öeldi, et kajakatel pole kuskil ujuda, kui Paljassaarde kasiinosaared tulevad. Kujuta ette, kajakatel pole kuskil ujuda... Siis me tegime projekti killustikust kajakate saare. Nii et nüüd on seal neljas saar ka. See on umbes pool kilomeetrit teistest saartest eemal mere pool,» rääkis Sults.

Ta ütles, et tal on plaanis paigutada sinna võimendi, mis tekitab selliseid helisid, et kajakad kogunevad just selle saare peale. «Lihtsalt meelitame nad sinna kohale. Neile tuleb sinna süüa panna, nii et nad koguneksid sinna ja mitte teistele saartele. Ma pole siiamaani aru saanud, kuidas Narva-Jõesuu puhkekodus suudetakse maja ja bassein kajakatest puhtad hoida. Nad ei rääkinud mulle, kuigi ma käisin ja painasin neid, et mis sageduste peal te lasete neid võnkeid, mis kajakad eemal hoiavad. Seal pole mingeid valjuhääldeid ega midagi, aga kajakaid ka ei ole. Ümberringi on kõik täis lastud, aga puhkekodu ümbrus on puhas. Neil on seal mingi nipp, mis inimestele ei mõju, aga kajakad hoiab eemal,» jutustas Sults.

Kopli kunstigümnaasiumi direktor ja linnavolinik Sults alustas kasiinosaarte projekti planeeringuga 2009. aastal. Tema plaani kohaselt rajataks Paljassaare lahte kolm tehissaart. Üks neist oleks täielikult pühendatud kultuuriüritustele, teisel saaksid inimesed kogu perega mõnusalt aega veeta ning kolmas oleks hasartmängude saar, kuhu ta tahab koondada kõik Tallinna kasiinod.

Kasiinosaarele pääseks otse Paljassaare teelt tunneli kaudu. Sinna ehitataks ka üliluksuslikud kortermajad, kuhu saaksid maailma rikkurid endale elamise osta. Saare juurde rajatakse ka uhke jahisadam. Sults on algusest peale kinnitanud, et ei tee seda endale raha teenimise huvides. Kasiinodest saadava tulu lubab ta kulutada Tallinna koolide arendamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles