Jõgeva koolipoiss: ka majandussurutise ajal tasub mõelda positiivselt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Täna Torma Rahvamajas toimunud Carl Robert Jakobsonile pühendatud kõnevõistluse «Isamaa on meile püha» võitja Jõgeva Ühisgümnaasiumi kaheksanda klassi õpilane Liivar Lepp toonitas oma esinemises, et majandussurutise oludes on väga oluline märgata enda ümber positiivset positiivset.


Liivar Lepp avaldas oma kõnes arvamust, et hoolimata majanduslangusest pole inimestel põhjust meelt heita, sest Eesti ühiskonnas on ülekaalus siiski positiivsed sündmused ja teod. «Möödunud aastal oli väga heaks algatuseks koristusaktsioon «Teeme ära», milles ma ka ise rõõmuga osalesin. Kindlasti löön sellistel talgutel kaasa ka tänavu,» ütles ta.

Koolipoiss jagas publiku ja žüriiga head meelt ka oma kodulinna Jõgeva arendamisest Eestimaa külmapooluse ja Jõuluvana koduna, purskkaevu ja tänavamale avamisest linna keskväljakul, kodulinnas peetud Eesti esimesest Küüslaugufestivalist.

«Praeguses masendavas olukorras vastupidamiseks on optimistlik eluhoiak väga oluline. Arvestades seda oli Liivar Leppa kõnes väljendatud sõnumit väga kosutav kuulda nii kooliõpilastel kui ka täiskasvanutel. Kiitust väärib ka noormehe oskus ennast korrektselt väljendada ja «saaliga suhelda»,» ütles žürii esimees Eesti Harrastusteatrite juhatuse liige Tiina Tegelmann.

«Väga rõõmustav, et tänases Eestis isamaaliste tõekspidamistega noori, kellel on usku Eestimaa edukäiku,» ütles Torma vallavanem Riina Kull Liivar Leppa esinemist silmas pidades

Traditsiooniks kujunenud kõnevõistluse võitja sai auhinnaks nahkköites Carl Robert Jakobsoni kolm isamaakõnet ja Jakobsoni pildiga rahatähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles