Piirijärjekorras tuleb seista vaid Koidulas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piiripunkt.
Koidula piiripunkt. Foto: Toomas Huik

Kui Narvas ja Luhamaal pääsevad veokid Venemaale ilma järjekorrata, siis Koidula piiripunktis tuleb oodata ligi ööpäeva.

Täna ei olnud Narva ja Luhamaa piiripunktides järjekordades ühtegi veokit, seisab maksu- ja tolliameti koduleheküljel. Narvas pääses viimase ööpäeva jooksul Venemaale 47 ja Luhamaal 48 veokit.

Vaid Koidula piiripunktis peavad veokid järjekorras Venemaale pääsu ootama. Laupäeval oli Koidulas järjekorras 20 veokit, mis teeb eeldatavaks piiriületuse ajaks 22 tundi. Viimase ööpäeva jooksul pääses Koidulas üle piiri 32 veokit.

Terve möödunud aasta püsinud veokijärjekorrad kadusid idapiirilt jõulupühade ajal, kuna Venemaal algas pikk aastavahetuse püha ja suurem osa ettevõtteid ei töötanud. Ühtlasi on mõjutanud olukorda piiril üldise majandussurutise tõttu vähenenud kaubavood.

Veokijärjekorrad Eesti, Soome ja Läti piiril Venemaaga tekkisid 2006. aasta suvel ning need on kord suurenenud, kord vähenenud. 2006. aasta augustis ja novembris seisis Narvas üle 500 veoki. Sel ajal tuli piiriületust oodata üle nädala ning juhid korraldasid protestiaktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles