Advokatuuri aukohus karistas Owe Ladvat väljaheitmisega

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Owe Ladva.
Owe Ladva. Foto: Toomas Huik

Eesti Advokatuuri aukohus otsustas tunnistada vandeadvokaadi vanemabi Owe Ladva süüdi distsiplinaarsüütegudes, mis seisnevad kriminaalmenetluse seadustikus ja advokatuuri eetikakoodeksis sätestatud nõuete korduvas rikkumises ja määras Ladvale karistuseks väljaheitmise advokatuuriseaduse alusel.

Advokatuuri juhatus tegi 3. aprillil aukohtule ettepaneku aukohtumenetluse algatamiseks Ladva tegevuse suhtes seoses tema tegevuse peale esitatud kuue kaebuse alusel.

Olles tutvunud kõigi asjaoludega, asus aukohus seisukohale, et advokaat on jätnud korduvalt oma kaitsealused ilma vajaliku kaitseta, mis demonstreerib advokaadi hooletut suhtumist
kaitsekohustusse, rikkudes sellega kriminaalseadustiku ja eetikakoodeksi vastavaid sätteid, mis kohustavad advokaati kliendi huve parimal viisil kaitsma.

Lähtuvalt isikuandmete kaitsest ning konfidentsiaalsusnõuetest ei ole advokatuuril volitusi täpsustada Ladva rikkumiste täpset iseloomu.

Vastavalt advokatuuriseadusele võib huvitatud isik esitada aukohtu otsuse peale kaebuse halduskohtule.

Advokatuuri aukohus arutab advokaatide distsiplinaarsüüteoasju ja muid seadusega aukohtu pädevusse antud asju. Aukohus moodustatakse seitsmeliikmelisena neljaks aastaks ning sinna kuulub neli advokatuuri üldkogu valitud vandeadvokaati, kaks kohtunike täiskogu valitud kohtunikku ja Tartu Ülikooli õigusteaduskonna nõukogu määratud õigusteadlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles