Lasnamäe bussipeatused saavad uued ootekojad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suletud kiosk bussipeatuses.
Suletud kiosk bussipeatuses. Foto: Toomas Huik

Lasnamäe linnaosavalitsus tellib paarikümnesse bussipeatusse ootekojad, sest nii mõneski peatuses pole pärast sealsete müügikioskite sulgemist bussiootajatele enam vähimatki peavarju.


«Viimastel aastatel erinevatele firmadele kuuluvaid müügikioske-ootekodasid on omanikud ootamatult ühissõidukipeatustest minema viinud, viimati Lasnamäel Narva maantee linnast väljuval suunal Kelluka tee bussipeatusest. Täna on peatustes veel 16 müügikioski, millest kahes müügitegevust ei toimu. Transpordiameti hinnangul võivad peatselt tegevuse lõpetada veel kaheksa müügikioski,» nentis abilinnapea Taavi Aas oma kirja Lasnamäe linnaosavalitsusele.

Linnaosavalitsus kuulutas selle peale välja konkursi kokku 20 bussipeatuse ootekoja rajamiseks. Esimeses järjekorras saavad uued ootekojad Kelluka, Loopealse, Meeliku ja Tondimäe peatused Narva maantee kesklinnast väljuval suunal ning Reinumäe peatus Priisle teel. Kui teistesse peatustesse peavad ootekojad ilmuma kahe kuni nelja kuu jooksul alates lepingu sõlmimisest, siis Reinumäe peatuses võib aega minna kuni kuus kuud.

Tallinnas on 920 ühissõidukipeatust, millest 703 on varustatud ootekodadega, millest 503 on JCDecaux Eesti OÜ, 175 Tallinna transpordiameti ja 25-müügikiosk-ootekoda erinevate firmade omandis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles