Kallo: komisjon võiks kontrollida kapo tegutsemist Savisaare suhtes

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kallo.
Kalev Kallo. Foto: Stanislav Moshkov

Riigikogu julgeolekuasutuste erikomisjoni liikme Kalev Kallo (KE) arvates oleks komisjonil alust kontrollida Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare esitatud väiteid seoses kaitsepolitsei ja prokuratuuri tegutsemisega tema suhtes.

«Kui leiab kinnitust asjaolu, et välismaale päringut tehes on nimetatud inimest kahtlustatavaks või süüdistatavaks, aga talle pole isegi kahtlustust esitatud, siis on meie õiguskaitseorganid ületanud küll igasugused piirid inimese vabadustesse ja õigustesse suhtumise küsimustes," ütles Kallo ERR-i uudisteportaalile.

Savisaare väidet, et kapo ja prokuratuur on teda puudutava jälitustegevuse peale kulutanud üle 2 miljoni euro maksumaksja raha, peab Kallo raskesti kommenteeritavaks, ent nentis, et «kapolt võib kõike oodata».

Keskerakonna juht Edgar Savisaar pöördus mitme rahvusvahelise inimõigusorganisatsiooni poole, viidates valitsuse ja õiguskaitseorganite "põhjendamatutele rünnakutele".

Savisaar väitis ka, et talle on kapost ja prokuratuurist öeldud, et tema jälitamiseks ja tema kui opositsiooniliidri kohta andmete kogumiseks olevat kulutatud üle 2 miljoni euro maksumaksja raha.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles