Berg: Süüria ei ole Egiptus ega Liibüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Berg.
Eiki Berg. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli rahvusvaheliste suhete teooria professor Eiki Berg on seda meelt, et olukorda Süürias ei saa võrrelda ei Egiptuses ega Liibüas toimunud arengutega.

«Süüria ei ole Egiptus, mille valitsev režiim oli valmis võimuvangerdusteks, ega ka mitte Liibüa, kus režiimi siire toimus rahvusvahelise kogukonna nõusolekul,» ütles Berg ERRi uudisteportaalile.

Bergi sõnul on Süüria valitseva režiimi selja taga kaks mõjukat ÜRO julgeolekunõukogu alalist liiget - Venemaa ja Hiina, lisaks pole Liibüa konflikti viimased arengud olnud ootuspärased, seega on praegune kodusõda professori hinnangul pigem lõputu õudus kui õudne lõpp.

Tema sõnul on halvim, mis saab juhtuda, inimsusevastaste kuritegude vohamine, mida põhjustavad valitsusvastaste provokatsioonid ja režiimi meeleheitlik püüe ellu jääda, samas võimaldab see võimaliku välise sekkumise humanitaarinterventsioonina legitimeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles