Kampaania käigus on lõhkematerjali loovutatud mullusest vähem

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsigranaat
Käsigranaat Foto: Wikipedia.org

Päästeameti, kaitsepolitsei ja prokuratuuri ühise kampaania «Teata lõhkematerjalist» ajal on elanikud nädala jooksul teatanud 13 korral erinevast lõhkematerjalist, mida on mitmeid kordi vähem kui mullu korraldatud  kampaania esimese nädala jooksul.

Alates 2. märtsist  on loovutatud kolm käsigranaati, üks mürsk ja lõhkepakett, rohkesti signaalrakette ja pürotehnilisi laenguid ning 4868 padrunit.

Möödunud aastal tegid päästeameti demineerijad kampaania esimesel nädalal 57 väljasõitu, elanikud loovutasid ligi 50 kilogrammi  lõhkeainet, lisaks 41 lõhkekeha, 261 detonaatorit, 2160 padrunit, 6 meetrit süütenööri ning 500 meetrit detoneerivat süütenööri.

Lõhkematerjali loovutamise kampaania kestab 16. märtsini. Sellega seoses kutsuvad korraldajad  üles inimesi, kelle valduses on lõhkematerjale või informatsiooni mujal asuva lõhkematerjali kohta, sellest teatama telefonil 112. Mingil juhul ei tohi lõhkematerjali ise transportima hakata.

Kampaania eesmärk on anda inimestele võimalus karistust kartmata vabaneda lõhkematerjalidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles