Sinimägede mälestusüritusele on kogunenud mõnisada inimest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal Vaivara vallas toimuvale Sinimägede lahingute mälestusüritusele on kogunenud mõnisada inimest.

Mälestusüritus algas kella 11 ajal Eesti lipulaulu ja hümni laulmisega, misjärel luges näitleja Raivo Trass ette Kalju Lepiku luuletuse «Relvavennad». Pärast mälestusteenistust asetati Grenaderidemäe memoriaalile ja hukkunud punaarmeelaste mälestustähisele pärjad.

Üritusel sõna võtnud Vaivara vallavolikogu esimees Veikko Luhalaid tõi hea märgina esile, et esmakordselt ei toimu sel aastal vastumeeleavaldust, mida varem on korraldanud Kremli-meelsed ühendused.

Teiste seas esinesid mälestusüritusel ka Eesti sõjameeste Sakala ühingu esimees Harald Mäepalu, Isamaa ja Res Publica Liidu rahvuslaste ühendust juhtiv Tarmo Kruusimäe ja Johan Laidoneri seltsi esimees Trivimi Velliste. Velliste pakkus, et Eesti vabariigi sajandaks aastapäevaks tuleks teha Sinimägede sündmustest film.

Pärastlõunaks oli rahumeelselt kulgevale üritusele kogunenud mõnisada inimest ehk umbes sama palju kui eelmistel aastatel. Grenaderi mäe jalamil märgati teiste seas ka Öise Vahtkonna liikmeid Dimitri Klenskit ja Maksim Revat, kuid neid ürituse toimumiskohta ei lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles