Paet arutas Helmandi provintsi meditsiinimuresid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet Helmandi kubernerilt kingiks saadud sammaskellaga.
Urmas Paet Helmandi kubernerilt kingiks saadud sammaskellaga. Foto: Evelyn Kaldoja

Sel nädalal Afganistani külastav välisminister Urmas Paet jõudis täna hommikul Lashkar Gah' sõjaväebaasi, kus elavad nii Estcoy 7 üksuse sõdurid kui Helmandi provintsi ülesehitusmeeskonna juures tegutsev meditsiiniekspert Anu Raisma.

Sissejuhatuseks arutas Paet kohaliku asekuberneri Sattariga ja Lashkar Gah's asuva Bosti haigla peaarsti Enayatullah Ghaffariga Helmandi meditsiinisektori abistamist. Kohtumise järel andis ta ka pressikonverentsi kümmekonnale selleks puhuks sõjaväebaasi kutsutud kohalikule ajakirjanikule. Pärast neid kohtus ta samal ajal välisoperatsioonilt tagasi baasi jõudnud Estcoy 7 liikmetega.


Koos naabruses asuva Kandahariga on Pakistani piiri ääres asuv Helmandi provints üks keerulisema julgeolekuolukorraga kohti. Eesti tegutseb seal koos brittide ja taanlastega aktiivselt nii tsiviil- kui militaarrindel. Suurbritannia juhitavas Helmandi provintsi ülesehitusmeeskonnas on Eesti enda kanda võtnud meditsiinivaldkonna, millega tegeleb mõne nädala eest Lashgar Gah'sse jõudnud uus tervishoiuekspert Anu Raisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles