Michalit ja Lillot ootab ülekuulamine keskkriminaalpolitseis

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Kristen Michal ja riigikogu liige Kalev Lillo.
Justiitsminister Kristen Michal ja riigikogu liige Kalev Lillo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna eelmine peasekretär, justiitsminister Kristen Michal ning varem erakonna büroos töötanud riigikogu liige Kalev Lillo on kutsutud homseks keskkriminaalpolitseisse, et nad kahtlustatavatena üle kuulata.

Juhtiv riigiprokurör Heili Sepp on Postimehele öelnud, et Michalit ja Lillot ei ole kutsutud ülekuulamistele tunnistajatena, vaid kahtlustatavatena, kuna menetlust alustati otseselt nende endi tegevuse suhtes püstitatud kuriteokahtluse alusel. «Selles osas seadus eriti valikuvõimalust ei anna,» lausus ta ja lisas, et sajaprotsendiliselt saavad nad oma staatust realiseerida hetkest, kui neile kahtlustust tutvustatakse.

Kriminaalmenetluse seadustik näeb ette, et kahtlustatavatele tutvustatakse kahtlustuse sisu ülekuulamisel, kus selgitatakse ka nende õigusi ja kohustusi ning tehakse ettepanek anda kahtluse aluseks oleva kuriteo asjaolude kohta ütlusi. Kahtlustatavaks loetakse seaduse järgi inimest, keda on piisav alus kahtlustada kuriteo toimepanemises ning kes on allutatud menetlustoimingule.

Riigiprokuratuur alustas pärast reformierakondlase Silver Meikari arvamusloo ilmumist Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumist. Kriminaalasja uurimisasutuseks määras prokuratuur keskkriminaalpolitsei.

Meikar kirjutas 22. mail Postimehes, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi tema sõnul Kristen Michal ning raha vahendajaks oli Kalev Lillo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles