Reporter.ee: noorukid meelitasid võltsidentiteedi abil raha välja

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetikohvik
Internetikohvik Foto: AFP Photo / Scanpix

Alaealised Lõuna-Eesti noormehed tegid suhtlusportaalidesse ühelt Läti netilehelt leitud tüdruku piltidega konto ja asusid armunud meestelt raha välja meelitama.

Noormehed olid vanuses 15-17, rääkis Reporter.ee'le Tartu kriminaaltalituse politseijuhtimisinspektor Viivika Kuusk.

Petuskeem oli lihtne: kui mõni mees oli asunud virtuaalneiut usaldama, hakkas see neilt erinevate ostude jaoks raha küsima, paludes summad kanda oma venna arvele, tegelikult oli see ühe petuskeemis osaleva noormehe arve. Rahaandjaid oli väga palju, ilma et nad oleksid virtuaalneiuga kas või telefonis suhelnud.

Rahaandjaid on kümmekond kindlasti, aga võimalik et rohkemgi, rääkis Kuusk, lisades, et suurim summa, mida anti, oli 30 000 krooni, 5000-7000 krooni suuruseid summasid oli juba rohkem.

Tänaseks on politsei noormeeste suhtes algatanud kriminaalmenetluse kelmuse paragrahvi alusel, süüdimõistmise korral võib neid ähvardada kuni viieaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles