Peeter Võsa teeb linna raha eest filmi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Võsa.
Peeter Võsa. Foto: Peeter Langovits.

Kultuuriväärtuste amet saab linnavalitsuselt homme 400 000 krooni selleks, et katta osaliselt Firmaabi Mittetulundusühingu poolt valmistatava dokumentaalfilmi «Vaba ühiskonna liikumine» valmistamise kulud.


Rahastamisotsus on seotud linnavolikogus tänavu 19. veebruaril vastu võetud otsusega tähistada 4. märtsil «Vaba ühiskonna päeva». Volikogu otsuse kohaselt peaks vaba ühiskonna päeva tähistamine juhtima tähelepanu sellele, et isikuvabaduste ring on Eestis ahenemas ja vajab tasakaalustamist.

Sellele otsusele tuginedes pöördus linnavalitsuse poole Firmaabi Mittetulundusühing taotlusega saada toetust nende tehtava dokumentaalfilmi tootmiseks. Filmi idee autor on tuntud teleajakirjanik, Keskerakonna liige Peeter Võsa.

Rahaeralduse seletuskirja kohaselt puudutab valmiv linateos meie ühiskonna valupunkte ning selgitab , miks oli vaja luua vabas ühiskonnas «Vaba ühiskonna liikumine».

See peaks tulema 45-minutiline dokumentaalfilm, mille eeldatavaks valmimisajaks on juuli 2009. Filmi tootmise kogumaksumus on 474 065 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles