Lootsmann algatas abita jäetud naise surma tõttu menetluse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maavanem Värner Lootsmann..
Harju maavanem Värner Lootsmann.. Foto: Toomas Huik.

Harju maavanem Värner Lootsmann algatas Põhja-Tallinna linnaosa Vabriku tänava korteris elanud eaka inimese abita jätmise juhtumi kohta järelevalve menetluse.

Ajakirjanduses avaldatu kohaselt jäeti abivajav 76-aastane vanaproua äsja amputeeritud jalaga, piisava hoole ja järelevalveta Vabriku tänava kütmata korterisse, seda hoolimata naabrite kõnedest Põhja-Tallinna Valitsuse sotsiaalhoolekande osakonda.

Juhtum päädis vanaproua surmaga.

«Tegemist on äärmiselt traagilise sündmusega ning soovin, et selliseid asju ei juhtuks. Antud juhul tuleb läbi viia põhjalik järelevalvemenetlus – sellised asjad ei tohi mitte kunagi korduda,» lausus maavanem Värner Lootsmann.

Põhja-Tallinna valitsuse sotsiaalhoolekandeosakond peab kontrollima eaka inimese abita jätmise asjaolusid ja esitama vastavad selgitused hiljemalt 20. märtsiks Harju maavalitsusele, misjärel maavanem saab teha järelevalvemenetluses omapoolse otsuse või nõuda täiendavaid materjale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles