IRLi toetus Virumaal kasvas kolmandat kuud järjest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna üldkogu
Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna üldkogu Foto: Andres Haabu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus Virumaal on viimase kolme kuuga kasvanud 10 protsendipunkti, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Kui aprillis oli IRLi toetus Virumaal kaheksa protsenti, siis mais 13, juunis 15 ja juulis juba 18 protsenti.

Ühe protsendipunkti võrra on Virumaal tõusnud ka Keskerakonna toetus – juuni 39 protsendilt juuli 40 protsendile. Selle tulemusega on Keskerakond jätkuvalt populaarseim erakond Virumaal, kuigi toetuse kõrgaegadel on erakonna toetus selles piirkonnas ületanud ka 50 protsenti.

Reformierakonna toetus Virumaal on teist kuud langemas. Juunis oli toetus 20 protsenti, juulis 18 protsenti, millega on Reformierakond Virumaal IRLiga võrdsel tasemel.
Toetajaid on Virumaal kaotanud ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE). Kui juunis toetas Virumaal küsitletutest SDEd 23 protsenti, siis juulis 21 protsenti. Sotside toetus Virumaal on väikeste tõusude ja langustega kerkinud 2011. aasta alguse madalseisust viielt protsendilt 16 protsendipunkti võrra.

Küsitlusperioodil 20. juunist 25. juulini küsitles TNS Emor 817 valimisealist kodanikku.

Erakondade toetusprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles