ERR.ee: Nord Streami aruanne pannakse arutelule

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasijuhtme plaan Läänemere kaardile kantuna.
Nord Streami gaasijuhtme plaan Läänemere kaardile kantuna. Foto: AFP / Scanpix

Läänemere põhja gaasijuhet rajav firma Nord Stream saatis Läänemere-äärsetele riikidele keskkonnamõjude hindamise aruande, mille kohaselt ilmneb suurem osa piiriülesest mõjust Soome lahes; aruande koopiad pannakse avalikule arutelule.

Eestil puudub võimalus ehitusplaane otseselt mõjutada, küll esitatakse aga oma seisukoht neile viiele riigile, kelle majandusvööndisse torujuhet kavandatakse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Koopiad Nord Streami keskkonnamõjude uuringu materjalidest kavatsetakse panna avalikule arutelule, sellega saab tutvuda ka keskkonnaministeeriumi koduleheküljel ja teha omapoolseid ettepanekuid.

Ministeeriumi peaspetsialist Irma Pakkonen ütles, et ettepanekuid saab esitada ka kirjalikult. Keskkonnaministeerium vaatab need läbi, kujundab nende baasil Eesti riigi seisukohad ja saadab need 8. juuniks viiele päritoluriigile ehk nendele riikidele, kelle majandusvööndit kavandatav torujuhe läbima hakkab - Venemaa, Soome, Rootsi, Taani ja Saksamaa.

Keskkonnamõjude aruandes märgitakse, et torujuhe avaldab mõju kalapüügile ja et ettenägematute sündmuste, nagu juhtme rebenemine, mõju keskkonnale võib olla laialdane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles