Mees süüdistab kodupõlengus Eesti Energiat

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam. Illustreeriv foto.
Alajaam. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Mulgimaalane Raido Lehiste on veendunud, et tema korteris lahvatanud tulekahjus on süüdi kohaliku alajaama trafo juures töötanud elektrimehed, kes tegid valeühenduse ja tekitasid ülepinge, mis süütas maja voolumõõtja ja elektrijuhtmed.

Veebruari lõpul põles Viljandi lähistel Mustiveres kahekorruseline puitelamu, millest möödujate ja tuletõrjujate abiga päästeti viiekuune Carola ja sama maja teiselt korruselt kolm väikest last, kirjutab Õhtuleht.

Raido Lehiste sõnul süttisid korteris voolumõõtja ja juhtmed korraga kahest kohast ja puitmaja võttis tuld nagu säraküünal.

«Ei ole kahtlustki, et tulekahju põhjustasid Eesti Energia mehed, kes juba hommikust peale trafo juures askeldasid,» rääkis mees ja lisas, et terve päeva olid liinil voolukõikumised ja naabritel lõi vahetult enne tulekahju sädemepilve juhtmetest välja.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik kinnitab, et päästeameti menetlusinspektori esialgse hinnangu kohaselt sai Mustivere tulekahju alguse elektrisüsteemi rikkest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles