Lennufirma tutvustab Kuressaaret Kingissepana

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagi Kuressaare linnale nime andnud ja sealsel keskväljakul seisnud Viktor Kingissepa kuju on nüüd ajaloomuuseumis.
Kunagi Kuressaare linnale nime andnud ja sealsel keskväljakul seisnud Viktor Kingissepa kuju on nüüd ajaloomuuseumis. Foto: Toomas Huik

Eesti suursaadik Soomes Merle Pajula ja Kuressaare linnapea Urve Tiidus pöördusid Soome reisikorraldaja Tjäreborgi poole palvega kasutada nende reise teenindavas lennukis linnanimena Kuressaaret, mitte Kingissepat nagu seni.

Kurioossest olukorrast informeeris Eesti saatkonda Soomes Kuressaare sõpruslinna Tammisaari kodanik Torolf Grünn, Madeiral käies märkas, et Kuressaare on lennukis teekonda näitavatel ekraanidel tähistatud linna Eesti NSV aegse nimega Kingissepa, kirjutab Oma Saar.

«Saime info Tjäreborgi teenuseid kasutanud usaldusväärselt Soome kodanikult, kellele nimekuju Kingissepa lennuki ekraanil valusalt silma jäi,» kinnitas Eesti saatkonna esimene sekretär Andy Ruumet.

Suursaatkonna kinnitusel ei ole reisikorraldaja saatkonna kirjale seni veel vastanud.

Oma Saarele teadaolevalt pakkus tol Tjäreborgi kaudu ostetud reisil lennuteenust kompanii FlyMe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles