Ametiliit soovitab raamatukogu töötajate palgaraha võlglaste taskust võtta

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu
Raamatukogu Foto: SCANPIX

Saaremaa Kultuuritöötajate Ametiliit soovitab Kuressaare linnavalitsusele ja -volikogule tehtud pöördumises maakonna keskraamatukogu töötajate palkade kärpmimise asemel vähendada side- ja koolituskulusid ning teeb ettepaneku suurendada viis korda viivisetasu ja tõsta paljundamise tariife.

«Oleme teadlikud Kuressaare linna raskest majanduslikust olukorrast ja anname endale aru eelarve kärbete vajalikkusest ning üldisest kokkuhoiurežiimist. Raamatukogu on läbi aegade pidanud hakkama saama minimaalsete kuludega ega ole endale priiskamist lubada saanud. Oleme nõus, et raamatukogu eelarvet tuleb kärpida lähtudes solidaarsuse printsiibist,» öeldakse Saaremaa Kultuuritöötajate Ametiliidu ja maakonna keskraamatukogu kollektiivi ühises pöördumises, kirjutas Meie Maa.

Pöördujad teevad volikogule ja linnavalitsusele ettepaneku vähendada oluliselt koolituskulusid, side- ja infotehnoloogiakulusid. Töötaja, kes soovib koolitust, maksaks ettepaneku järgi ise oma koolituse eest.

Ühtlasi palutakse jätta puutumata raamatukogu personalikulud. «Oleme olnud ühed madalapalgalisemad kõrgharidusega töötajate seas ja aastaid oma palga eest võidelnud,» mainitakse pöördumises.

Raamatukogu tulu suurendamiseks tegi Saaremaa Kultuuritöötajate Ametiliit ettepaneku tõsta viivisetasu praeguselt 10 sendilt 50 sendile raamatu kohta päevas, kuna eksemplaride hulk raamatukogus väheneb. Kokku on raamatu jätnud õigel ajal tagastamata üle tuhande lugeja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles