Seaduserikkumise ajendil riigipiiri ületanud mees sai aresti

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei ja temaga kaasas olnud 13-aastane poiss ületasid riigipiiri Narva ja Jaanilinna vahelise silla all.
Sergei ja temaga kaasas olnud 13-aastane poiss ületasid riigipiiri Narva ja Jaanilinna vahelise silla all. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ida prefektuur taotles kolmepäevase aresti mehele, kes otsustas koos sõbraga Venemaalt üle Narva jõe Eestisse ujuda ja ületas selle käigus illegaalselt riigipiiri.

Pühapäeval, 29. juulil kell 14.05 tuli Narva kordonisse Vene piirivalvuritelt teade, et kaks inimest ujuvad Sõpruse silla alt Eesti poole. Kümme minutit hiljem peeti kinni naaberriigi kodanikud, 13-aastane poiss ja 25-aastane Sergei.

Asjaolude uurimisel selgus, et nad tulid jõe äärde ujuma ja otsustasid madala veetaseme tõttu huligaansetel ajenditel ühelt kaldalt teisele liikuda.

Alaealine anti üle Vene piirivalvuritele, kuid Sergei suhtes alustati väärteomenetlus ja ta peeti kinni. Järgmisel päeval toimus kohtuistung, kus piirivalve kohtuväline menetleja taotles kohtult mehele karistuseks kolm päeva aresti.

«Väärteomenetluse käigus selgus, et mehel puudus Eestis töö- ja elukoht ning kui ta jätab määratava trahvi tasumata, siis hiljem ei saa seda temalt enam välja nõuda. Kuna mees väljendas oma tegevusega lugupidamatust Eesti Vabariigi suhtes, siis oli mõistlik kohtult küsida trahvi asemel aresti,» selgitas Narva kordoni staabitöö piiriametnik Peeter Tirman.

1. augustil vabanes Sergei Narva arestimajast ja piirivalvurid tegid talle ettekirjutuse Eestist lahkumiseks ning kohaldasid kolmeks aastaks sissesõidukeelu.

Käesolev juhtum on sel aastal Ida prefektuuris esimene, kus illegaalsele piiriületajale määratakse rahatrahvi asemel arestipäevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles