Riigikogu toetas soolise võrdõiguslikkuse seaduse ja pealinna valimiskorra lahkulöömist

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu istungite saalis istusid täna tavakodanikud, kes said ministritelt küsida end huvitavaid küsimusi.
Riigikogu istungite saalis istusid täna tavakodanikud, kes said ministritelt küsida end huvitavaid küsimusi. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu otsustas täna mitte saata president Toomas Hendrik Ilvesele uuesti tagasi soolise võrdõiguslikkuse seadust, milles on ka pealinna valimiskorda puudutavad sätted.


President jättis seaduse välja kuulutamata, sest tema hinnangul olid kohalike omavalitsuste valimiskorda muutvad sätted sinna lisatud nii, et opositsioon ei saanud nende arutamisel piisavalt kaasa rääkida.

Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde ütles riigikogus, et põhiseaduskomisjon nõustus eile presidendiga ning otsustas kahe küsimuse arutelu lahutada.

Keskerakondlane Evelyn Sepp sõnas kõnetoolis, et temani on jõudnud kuuldused, et koalitsioon soovib pealinna valimiskorda ikkagi soolise võrdõiguslikkuse seaduse koosseisus menetleda. 

Sepp nentis, et see on ohtlik pretsedent ning lubas, et kui asjad nii lähevad, hakkavad keskerakondlased selle vastuvõtmist riigikogus taas venitamistaktikaga blokeerima.

Nüüd tuleb riigikogul seadusele homseks oma parandusettepanekud teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles