Vene turistide arv kasvas hüppeliselt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Tallinnas.
Vene turistid Tallinnas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Statistikaameti majutusstatistika põhjal oli käesoleva aasta algus Tallinna turismis positiivne - majutatud väliskülastajate arv suurenes võrreldes möödunud aasta jaanuariga kümme protsenti ning ööbimiste arv kaheksa protsenti.


Detsembri ja jaanuari statistika näitab just vene turistide osakaalu märgatavat tõusu pealinna ööbimiskohtades. Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul majutati eelmise aasta detsembris ja selle aasta jaanuaris Tallinnas kokku 19 170 Venemaa elanikku ning võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas Vene turistide arv 33 protsenti, vahendas Raepress.

«Meile teeb siiralt rõõmu, et hoolimata raskest majanduslikust olukorrast Venemaal ei ole idanaabritest turistid meid ikkagi ära unustanud ja Eesti pealinn on nende jaoks endiselt atraktiivne turismisihtkoht,» ütles Mutli.

Abilinnapea lisas, et Venemaa turistid ööbisid detsembris ja jaanuaris Tallinnas kokku 46 698 ööd, mis on võrreldes eelnenud aastaga 24 protsenti rohkem. Aastavahetuse turistide ja ööbimiste arvud saadakse liites nii detsembri kui ka jaanuari numbrid eeldades, et detsembris on enam majutusi just kuu lõpus ja jaanuaris kuu alguses, päevade kaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles