Afganistani sise- ja kaitseminister vabastati ametist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani kaitseminister Abdul Rahim Wardak vabastati ametist
Afganistani kaitseminister Abdul Rahim Wardak vabastati ametist Foto: SCANPIX

Afganistani parlament vabastas ametist kaks selle riigi tähtsat ministrit.

Parlamendi esindaja teatas, et ametist vabastatud siseminister Besmullah Mahammadi ja kaitseminister Abdul Rahim Wardak ei tulnud oma tööülesannete, siseriikliku turvalisuse tagamisega toime, edastab Reuters.

Afganistani president Hamid Karzai kinnitas ministrite ametist tagasiastumist, kuid lisas, et ministrid täidavad oma töökohustusi seni, kuni valitakse uued ministrid.

Uute ministrite ametisse nimetamiseks võib kuluda kuid.

Sise- ja kaitseministri vabastamine ei tulnud just heal ajal. NATO plaanib oma väed Afganistanist välja tuua 2014. aasta lõpuks. Lisaks siseturvalisuse probleemidele on Afganistani suhted oma naaberriigi Pakistaniga halvenenud.

Afganistanis kaalutakse ka rahandusministri välja vahetamist. Korruptsiooni vastu võitlemise amet uurib väiteid, mille kohaselt rahandusminister Hazarat Omar Zakhilwal on salaja kandnud välismaa pankade kontodele üle miljoni dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles