Kiisler: soravat virinat on olnud väga palju

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler ütles haldusreformist rääkides tänases ETV saates «Foorum», et soravat virisemist on väga palju olnud, aga tegelikult on vaja astuda konkreetseid samme.


Kiisleri sõnul on haldusreformi juba liiga kaua edasi lükatud. «Kogu aeg räägitakse, et asjad on halvasti ja siis öeldakse, et kannatame veel paar aastat. Aga vahepeal läheb ju veel halvemaks,» ütles Kiisler.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme Jüri Ratase sõnul praegu kõige olulisem, et pannakse paika haldusreformi ajalised piirid.

Endise regionaalministri Jaan Õunapuu sõnul saadakse haldusreformist väga erinevalt aru. «Vaatame tõele näkku: kõik algab sellest, kuidas on kohalikud omavalitsused rahastatud.»

Endine regionaalminister Peep Aru ütles, et omavalitsused peavad tasandama riigivõimu, millega nõustus ka Jüri Ratas. «Omavalitsus peab olema ka tugisammas, kuhu inimesed saavad raskel ajal pöörduda,» lisas Aru.

Kiisler vaidles vastu Õunapuu väitele, nagu põhjustaks haldusreform massilist rahva maalt ära jooksmist. «Viimaste aastate jooksul on maapiirkonnad väga palju tühjemaks jäänud. Haldusreformi ju ei ole veel tehtudki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles