MTA: idapiirile on kütusevedajaid alles jäänud vaid mõned üksikud

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduautode järjekord Luhamaal juuli alguses.
Sõiduautode järjekord Luhamaal juuli alguses. Foto: Sille Annuk

Maksu- ja tolliameti (MTA) andmeil on juunis karmistatud korra tulemusel Eesti idapiirile kütusevedajaid alles jäänud vaid mõned üksikud, kes püüavad Venemaalt lisaks pooltühjale kütusepaagile kaasa tuua ka muud Eestis kaubaks minevat kraami.

MTA tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu sõnul polnud aktsiisikogumise eesmärgiks raha saamine riigikassasse, vaid piirijärjekordade ära kaotamine ning see eesmärk on tänaseks täidetud, vahendab ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Igapäevaselt piiri ületavate sõidukite arv on vähenenud Koidula piiripunktis üle 90 protsendi ja Luhamaal praktiliselt 100 protsenti ning kui sõiduautode piirijärjekord oli Luhamaa tollipunktis juunis kaheksa tundi, juulis kaks tundi, siis augusti esimesel nädalal keskmiselt vaid üks tund. Koidula tollipunktis on augusti alguseks piiriületuse ooteaeg aga täiesti kadunud.

Lisaks on veidi rohkem kui kuuga riigile aktsiisina kogutud üle 45 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles