Autopabereid ei pea enam kolides vahetama

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Täna kiitis valitsus heaks riikliku liiklusregistri põhimääruse muudatused, millega kaob autojuhil kohustus vahetada välja auto registreerimistunnistus, kui autojuhi elukoht on muutunud.




Muudatuste jõustumisel piisab, kui uuendada oma kontaktandmed paberivaba ARK (PARK) internetikeskkonnas

http://paberivaba.ark.ee.

Praegu kehtiva määrusega tuleb kanda registrisse sõiduki omaniku ja vastutava kasutaja elu- või asukoht. Selleks, et liiklusregistri ja seeläbi ka registreerimistunnistuse andmed oleksid õiged, peaksid omanik ja vastutav kasutaja oma andmete muutumisel vahetama välja ka registreerimistunnistuse.

Määruse muudatuste kohaselt piisab edaspidi sellest, kui liiklusregistrisse on kantud omaniku ja vastutava kasutaja elu- või asukoht registreerimistunnistuse väljastamise kuupäeval. Nii kaob pärast elukoha vahetust autojuhil kohustus vahetada välja ka registreerimistunnistus.

Muudatusest võidavad eelkõige kliendid, kellele muutub asjaajamine ARKiga mugavamaks, samuti lihtsustab see kodanike asjaajamist riigiasutuses ning suhtlemist riigi ja kodanike vahel.

1. juunist 2009 jätkavad maanteeamet ja ARK ühiselt liikluskultuuri arendamist maanteeametina. Uue asutuse nimeks jääb maanteeamet, kaubamärgina säilib ka ARK.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles