Oktoobrist saavad Eesti kodanikud Brasiiliasse viisavabalt

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia võrkpallifännid Londoni olümpial
Brasiilia võrkpallifännid Londoni olümpial Foto: SCANPIX

Alates 1. oktoobrist saavad Eesti kodanikud turismi ja äri eesmärkidel reisida Brasiiliasse viisavabalt ning viibida seal viisata kuni kolm kuud poole aasta jooksul.

Tänaseks on Euroopa Liidu ja Brasiilia vaheline viisavabaduslepe ka Brasiilia parlamendis ratifitseeritud, teatas välisministeerium.

Välisminister Urmas Paeti sõnul annab viisakohustustest loobumine lisaks turismi arengule tugevama tõuke ka Eesti ja Brasiilia majandus- ning kultuurisuhete arengusse.

Samuti kinnitas Paet, et välisministeerium jätkab aktiivselt tööd selle nimel, et riikide arv, kuhu Eesti kodanikud saaksid viisavabalt reisida, veelgi suureneks. Praegu käivad kõnelused viisanõudest loobumiseks näiteks Taiga ja mitmete Pärsia lahe piirkonna riikidega.

Lisaks Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriikidele on Eesti kodanikel võimalik viisavabalt reisida veel järgmistesse riikidesse: Albaania, Ameerika Ühendriigid, Andorra, Anguilla, Antigua ja Barbuda, Argentina, Aruba, Austraalia, Bahama, Barbados, Belize, Bermuda, Boliivia, Bosnia ja Hertsegoviina, Botswana, Briti Neitsisaared, Brunei, Colombia, Costa Rica, Dominica Ühendus, Dominikaani Vabariik, Ecuador, El Salvador, Falklandi saared, Fidži, Filipiinid, Gruusia, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Haiti, Honduras, Hongkong, Macau, Horvaatia, Iisrael, Jaapan, Kanada, Kiribati, Korea Vabariik, Kosovo, Kõrgõzstan, Makedoonia, Malaisia, Maroko, Martinique, Mauritius, Mayotte, Mehhiko, Moldova, Monaco, Montenegro, Montserrat, Nicaragua, Niue, Panama, Paraguay, Peruu, Prantsuse Guajaana, Prantsuse Lõunaalad, Prantsuse Polüneesia, Puerto Rico, Réunion, Saint Kitts ja Nevis, Saint Lucia, San Marino, Saint Vincent ja Grenadiinid, Saint Pierre ja Miqueloni, Seišellid, Serbia, Singapur, Svaasimaa, Svalbard ja Jan Mayen, Taiwan, Trinidad ja Tobago, Tšiili, Tuneesia, Turks ja Caicos, Türgi, Ukraina, Uruguay, Uus-Kaledoonia, Uus-Meremaa, Vanuatu, Vatikan, Venezuela ning Wallis ja Futuna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles