Narvas seiskus demonstratsiooni ajal invatõstuk

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastool
Ratastool Foto: SCANPIX

Sel teisipäeval jäi demonstratsiooni ajal seisma Narva hambapolikliiniku juurde paigaldatud uus invatõstuk, näidissõitu teinud mees jäi paarikümneks minutiks lõksu.

Teise näidissõidu ajal jäi tõstuki ilma elektritoiteta ning sellel olnud invaliid jäi oma ratastooliga n-ö lõksu, kirjutab Narvskaja Gazeta.

Tõstuki paigaldanud ettevõtte esindajad rahustasid kohaletulnuid. Väideti, et seisaku põhjustas käivitunud kaitsesüsteem. Väidetavalt oli seisaku põhjuseks asjaolu, et näidissõitu teinud mehe ratastool oli liiga pikk ja liikumist alustades ei olnud tõstuki tagatugi lõplikult alla lastud.

Aega läks, aga tõstukit ei käivitatud. Ajalehe väitel oli näha, et tõstuki paigaldanud firma esindajad olid närvilised. Lõpuks saabus kohale veel üks firma tehniline töötaja ja vabastas tõstukil lõksu jäänud ratastoolis mehe. Enam kui 20 minuti jooksul ei olnud keegi söandanud mehhanismi kahjustamata tõsta selle tugesid, et mees saaks platvormilt maha sõita.

Väljaande ajakirjanikud lahkusid 40 minuti pärast, jõudmata ära oodata tõstuki remonti. Avamise tähistamiseks välja pandud vahuveiniklaasid jäid selleks ajaks täitmata.

Lisaks sellele, et uus tõstuk jäi jänni juba avasõidul, ei ole kogu süsteem veel korralikult valmis.

Tõstukiplatvorm ei ulatu asfaldini ja selleks, et selle peale sõita, on vaja kasutada väikest kaldteed. Praegu on paigaldatud ajutine kaldtee. Ka ei saa puudega inimene ilma personali abita tõstukit ise kasutada.

Hambaarsti juurde tulnud inimene peab helistama mobiililt registratuuri, seejärel avab polikliinikutöötaja vandaalikindla katte ja spetsiaalse võtmega käivitab tõstuki. Kunagi hiljem peaks tõstuki kõrvale tulema kutsekell.

Tõstuki paigaldamine läks maksma 169 000 krooni, millest 100 000 eraldas Narva linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles