Riik eraldas eestluse säilitamiseks välismaal 45 miljonit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge Rakvere linnuses.
Sinimustvalge Rakvere linnuses. Foto: Caro / Scanpix

Riik eraldab eestluse säilitamiseks väljaspool Eestit üle 45 miljoni krooni, mis on mõeldud


välismaal elavate eestlaste toetamiseks, eesti kultuuri ja keele säilitamiseks ning kodumaale tagasipöördumise toetamiseks.

Valitsus kiitis täna heaks rahvastikuminister Urve Palo büroo eestvedamisel koostatud uue «Rahvuskaaslaste programmi» aastateks 2009-2013, mis on suunatud väljaspool Eestit elavatele eestlastele ja Eesti kodanikele, teatas rahvastikuministribüroo.

Programmi elluviimiseks eraldab riik järgmisel kolmel aastal rohkem kui 45 miljonit krooni, kuid ka see summa ei pääsenud kärpekääridest.

«Viimase kärpega vähenes 2009. aastaks eraldatud summa kahe miljoni, 2010. aastal kolme miljoni ja 2011. aastal ligi viie miljoni võrra,» rääkis rahvastikuministribüroo juhataja Keit Fomotškin Postimees.ee'le.

Selle programmi raames eraldatakse igal aastal näiteks 1,6 miljonit krooni nende eestlaste toetuseks, kes soovivad kodumaale naasta.

Väliseesti noorte õpingute toetamiseks Eesti kõrg- ning kutsehariduskoolides kulub kahel järgmisel aastal ligi 2,5 miljonit, 2011. aastaks kasvab see summa aga ligi 3,6 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles