Reformierakond: bussirajad võiksid ühissõidukite kasutuses olla vaid tipptundidel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna bussirajad.
Tallinna bussirajad. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Õnne Pillaku arvates peaks linnavalitsus bussiradade loomisel olema paindlikum ning arvestama kõigi liiklejate huvidega.

Esimese sammuna võiks bussirajad broneerida ühistranspordile vaid hommikusel ja õhtusel tipptunnil ning ülejäänud ajal oleksid need rajad avatud kõigile.

«Selline paindlik lähenemine on kasutusele võetud näiteks Melbourne’s ning kasu saavad nii hommikul magalatest kesklinna tööle tulijad kui ka igapäevased autokasutajad,» sõnas Pillak. «Ühistranspordirajad võiksid olla busside ja trollide kasutuses näiteks hommikul kella 7-9 ja õhtul kella 16-18 ning ülejäänud ajal võiks neid radasid kasutada ka autojuhid.»

«Ma ei mõista linnavalitsuse suurt soovi muuta osa sõiduteedest ja tänavatest autojuhtidele keelatud aladeks. Põhjendus, et see muudab ühistranspordi sujuvamaks, ei lenda. Hetkel kasutab Tallinn infrastruktuuri väga ebaefektiivselt, sest varahommikul, lõuna ajal ja õhtul seisavad bussirajad ja Teatriväljak haigutavas tühjuses,» ütles Pillak.

Ta lisas, et kui linnavalitsuse soov on päriselt ühistranspordi propageerimine ja arendamine, siis tuleks teha seda inimeste soove ja vajadusi arvestades, mitte jõuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles