Reinsalu: pataljonide olmetingimused peavad paranema

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kaitseminister Urmas Reinsalu külastas täna logistikapataljoni ja vahipataljoni, kus tutvus ajateenijate ja kaaderkoosseisu elamis- ja töötingimustega, ning tõdes, et sealsed elamistingimused peavad paranema.

Reinsalu sõnul on lähiaastate investeeringute üheks eesmärgiks tänapäevaste elamis- ja väljaõppetingimuste loomine ajateenijatele. «2014. aasta lõpuks peavad logistikapataljoni ja vahipataljoni olmetingimuste puudused saama lahendatud,» ütles kaitseminister ministeeriumi vahendusel.

Kaitseminister Reinsalu ja kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras tutvusid logistikapataljoni ja vahipataljoni elamistingimustega, kohtusid väeosade juhtkonnaga ja sõid koos ajateenijatega lõunat.

Logistikapataljonis koolitatakse reservväelasi, kellest sõltub kaitseväe sõjaaja logistiline võimekus. Samas paiknevas logistikakoolis valmistatakse ette nii logistikuid lahingüksuste toetamiseks Afganistanis kui ka erialaspetsialiste reservüksuste ja operatiivstruktuuride tarvis.

Vahipataljon on spetsialiseerunud eelkõige linnalahingu ja sõjaväepolitsei üksuste väljaõpetamisele, samuti täidab pataljon kaitseväe esindusfunktsioone, tagades presidendi kantselei auvahtkonna ja pannes välja aukompanii riiklikeks ning kaitseväelisteks tseremooniateks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles