Pea 10 protsenti liiklusrikkujatest on teiste riikide elanikud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei tabatud liiklusrikkujatest on ligi 10 protsenti Eesti teedele sõitma tulnud teiste riikide elanikud, selgub politsei- ja piirivalveameti (PPA) statistikast.

PPA pressiesindaja kinnitusel moodustavad välismaalastest liiklusrikkujatest enamiku ehk ligi 70 protsenti Eesti naaberriikide elanikud Venemaalt, Soomest ja Lätist.

Kokku on politsei tänavu kuue kuu jooksul avastatud 3226 joobes juhti, lisas pressiesindaja.

Soome uudisteagentuur STT kirjutas kolmapäeval, et üha rohkem Soomes tabatud roolijoodikutest on eestlased. Eesti päritolu joobes juhtide arv on politsei hinnangul viimastel aastatel kasvanud märkimisväärselt ehk lausa sadades. Soomes purjuspäi sõitvatest välismaalastest on ülekaalukas enamus just eestlased.

Jaanuarist juunini on eestlasti joobes juhtimises kahtlustatud 700 korral, kui kõigi välismaalaste peale kokku on taolisi juhtumeid vähem kui 1200.

Liikluspolitsei kinnitusel pööratakse eestlastele seetõttu varasemast rohkem tähelepanu ja pannakse sagedamini alkomeetrisse puhuma. Statistikat on mõjutanud ka Eesti päritolu ehitustööliste arvu kasv Soomes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles