Politsei otsib kassipojad surema jätnud loomapiinajat

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks pudelikonteinerist leitud kassipoegadest.
Üks pudelikonteinerist leitud kassipoegadest. Foto: Eesti Loomakaitse Selts.

Politsei alustas Eesti Loomakaitse Seltsilt (ELS) saadud teate põhjal uurimist tundmatu isiku suhtes, kes Jõhvis, Jaama 42 maja klaastaara konteinerisse kaks kassipoega surema jättis.

Loomad leiti ja päästeti 24. juuli hilisõhtul. Alanud nädala hakul kinnitas politsei ELSile, et antud asjas on väärteomenetlust alustatud. Siiani teadmata julmurit süüdistatakse loomade hülgamises ja abitusse seisundusse jätmises.

Kassipoegadel läheb õnneks hästi, nad viibivad alates 27. juulist Tallinnas hoiukodus ning neile leiti imetajaks emane kass.

ELSi juhatuse liige Tania Selart paneb inimestele südamele, et soovimatute järglaste vältimiseks tuleb oma lemmikud steriliseerida ja kastreerida. «Endiselt on levinud soovimatute loomapoegade uputamine, hülgamine või muul julmal viisil hukkamine,» ütles Selart. Seda vaatamata sellele, et taoliste julmuste eest saab seaduste kohaselt loomaomaniku ka kriminaalkorras vastutusele võtta.

Kõigil, kel on Jõhvi loomapiinaja või teiste taoliste juhtumite kohta informatsiooni, palutakse pöörduda politsei poole või võtta ühendust Eesti Loomakaitse Seltsi infotelefonil 5267117, e-mailil info@loomakaitse.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles